ЯКЩО ВАША ДИТИНА СТАЛА НАПАДНИКОМ І ОБРАЖАЄ ІНШИХ

 На замітку батькам


ЯК ПОВОДИТЬСЯ ДИТИНА:
Дітей, схильних до жорстокого поводження, стає дедалі більше. На це, здебільшого, впливають соціальні мережі і те, що вони там можуть побачити. Ці діти проявляють удома чіткий непослух щодо правил, які встановлюють батьки, ніби як нічого і нікого не бояться. Вони можуть бути не лише безстрашними, а й жорстокими.
Якщо не брати до уваги психічні розлади, які трапляються в дітей дошкільного і шкільного віку, то причиною жорстокої поведінки може бути неспроможність контролювати власні емоції, проявляти їх і розуміти, як регулювати свій емоційний стан.
Часто дорослі, які говорять дитині, як правильно повести себе в таких ситуаціях, забувають виконувати ці правила у власному ж житті.
Серед дорослих також спостерігається булінг. Діти вчаться у дорослих і бачать, що погрожувати, обзиватися, кричати, штовхатися і таке інше - це нормальне явище. Тому діти можуть перейняти таку поведінку у стосунки зі своїми ровесниками.
 
ЩО РОБИТИ БАТЬКАМ ДІТЕЙ-АГРЕСОРІВ:
- Відверто поговорити з дитиною проте, що відбувається, з'ясувати мотиви поведінки.
- Пояснити наслідки жорстокої поведінки. Тобто до якого моменту це може бути невинна гра, а де вже вимагання грошей, штовхання, погрози, обзивання чи навіть побиття несуть серйозну відповідальність для кривдника.
- Чітко і наполегливо попросити дитину припинити таку поведінку, повідомити, що будете спостерігати за дитиною.

Коментарі