10 вересня - Всесвітній день запобігання самогубствам


Всесвітній день запобігання самогубствам або Всесвітній день запобігання суїциду (англ. World Suicide Prevention Day) — міжнародна дата, яка відзначається по всій планеті щорічно, починаючи з 2003 року з метою сприяння діяльності щодо запобігання самогубств у всьому світі.

ПОРАДИ ЛІКАРІВ:

Дуже важливо навчитись знаходити вихід із будь-яких психотравмуючих ситуацій, дивитись на проблему з іншої, позитивної сторони. Чим більше у людини різноманітних інтересів, тим менше у неї шансів захворіти.

Необхідно підвищувати свою самооцінку: думати про себе позитивно, з повагою, відзначати свої достоїнства і якості, ставити їх над недоліками. Потрібно навчитися радіти тому, що маєш, відзначати будь-які дрібниці.

Прийшовши додому, залишайте всі проблеми на роботі та давайте можливість своєму тілу відпочити. Постійне зациклення на проблемах тільки посилить поганий настрій і викличе негативні емоції.

Діти та підлітки більше за інших схильні до суїциду. Дуже важливо дати зрозуміти дитині, що її люблять і цінують, і що вона завжди знайде підтримку у разі будь-якої проблеми. 

Правильне харчування відіграє важливу роль у формуванні депресивних станів. Повноцінний і збалансований раціон - це запорука здорового організму і психічного здоров'я.

Відмовтесь від шкідливих звичок. Вони тільки дратують та погано впливають на організм у цілому.

До усіх підозр на суїцидальні настрої слід ставитися з усією серйозністю. Якщо ви помічаєте, що проблема існує, зверніться за консультацією до фахівця. Кваліфікований спеціаліст визначить, яка саме допомога потрібна.

Коментарі