Як мотивувати дитину вчитися?

 


✍
Чек-лист порад, які допоможуть батькам підтримувати в дітях тягу до знань.
- Жодне питання підлітка не повинно залишатися без відповіді, адже це означає, що він вам довіряє.
- Підтримуйте всі пізнавальні захоплення дитини. Проявляйте щирий інтерес. Якщо ваша думка буде для підлітка авторитетною в якійсь одній області, авторитет автоматично пошириться і на інші сфери життя.
- Читайте автобіографії або разом подивіться фільми про відомих людей в тих областях, які цікавлять вашу дитину. Після - обговоріть. Запитайте дитину, що її зацікавило. Подумайте: що допомогло головному герою досягти успіхів у професійній діяльності?
- Поцікавтеся атмосферою в тій школі і класі, де вчиться ваша дитина. Оточення підлітка має стимулювати його до нових успіхів.
- Намалюйте разом з підлітком значиму для нього мету, яка буде залежати від його успіхів у навчанні. Мета повинна бути досяжною, конкретною, насиченою яскравими позитивними емоціями. Ваша дитина повинна бажати її досягти.
- Не реагуйте занадто бурхливо на погані оцінки. Не порівнюйте успіхи дитини з братами, сестрами або однокласниками. Запам'ятайте: у будь-якій ситуації ви - союзник своїй дитині. Знайдіть правильний баланс схвалення і контролю.
- Дозволяйте своїй дитині повноцінно відпочивати. Це - запорука її продуктивності, здоров'я і гарного настрою!

Коментарі